Stel je voor: pal langs de A12 en op steenworpafstand van het toekomstige NS- en RandstadRail-station Bleizo, ontpopt zich een gebied waar ondernemers en studenten samenwerken aan innovaties. Het Dutch Innovation Park, zoals het nieuwe Zoetermeerse bedrijventerrein heet, breidt zich de komende jaren uit rond de Dutch Innovation Factory.

Met een gezamenlijke druk op de knop kleurde een enorm billboard langs de snelweg knalgeel en verscheen de openingstekst: Dutch Innovation Park, where innovation becomes reality. Henk Kamp, minister van Economische Zaken, Charlie Aptroot, burgemeester van Zoetermeer, Leonard Geluk, collegevoorzitter van De Haagse Hogeschool en Ab van der Touw, Ceo van Siemens Nederland legden met deze openingshandeling tegelijkertijd de symbolische bouwsteen voor verdere gebiedsontwikkeling.

Gunstig vestigingsklimaat

Hoewel het nieuwe Dutch Innovation Park nu al een gunstig vestigingsklimaat heeft voor bedrijven als Siemens, Atos, Nokia Systems Gigaset, VIBA en Teleplan, maken toekomstige investeringen dit gebied de komende jaren nog aantrekkelijker voor gelijkgestemden. Volgens Aptroot heeft de gemeente volop plannen om het hele omliggende gebied om te vormen tot werkterrein van innovatieve ICT-ondernemingen.

Centraal middelpunt

De Dutch Innovation Factory vormt, dankzij de aanwezigheid van de faculteit voor IT & Design, de incubator Crosspring/Lab en een tiental ict-bedrijven, het centrale middelpunt in het gebied. Hier kunnen ondernemers naar hartenlust flexwerken, vergaderen en elkaar ontmoeten in het Grand Café DIF079.

Gerelateerde berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.